Publikacije

Upravljanje projektnim rizicima

Dejan Petrović, Petar Jovanović, Radoslav Raković: Upravljanje projektnim rizicima, Udruženje za upravljanje projektima Srbije, Beograd, ISBN 978-86-86385-06-2, 2010, 239 strana


Knjiga Upravljanje projektnim rizicima razmatra savremeni pristup upravljanju različitim rizicima koju mogu postojati u realizaciji projekta. Svaki projekat ima određene rizike koji mogu negativno ali i pozitivno delovati na projekat. Ova činjenica dovela je do prihvatanja činjenice da je upravljanje rizicima bitan element uspešnog upravljanja projektima.

Upravljanje projektnim rizicima ima za cilj da identifikuje i analizira rizike projekta pre njihove pojave i obezbedi akcioni plan za delovanje tokom projekta. Ovo podrazumeva razmatranje rizičnih događaja koji mogu da se dese i zbog toga se opisuju kroz verovatnoću događaja i kroz njihov uticaj na projektne ciljeve.

Cilj knjige je da osobama koje se bave upravljanjem projektom prikaže i objasni proces upravljanja rizicima i obezbedi znanje koje mogu primenjivati u upravljanju projektnim rizicima. Knjiga je namenjena osobama koje učestvuju ili će učestvovati u upravljanju realizacijom projekata kao što su projektni menadžeri, članovi projektnog tima, osoblje koje direktno radi ili pomaže u realizaciji projekta, ali i svim ostalim zainteresovanim stranama (stejkholderima) koji se mogu naći na jednom projektu.

U knjizi je objašnjen koncept upravljanja projektnim rizicima, kao i procesi, aktivnosti, metode i tehnike koji se koriste u upravljanju projektnim rizicima. Ovo je prvo izdanje knjige Upravljanje projektnim rizicima. U skladu sa daljim razvojem koncepta projektnog menadžmenta i upravljanja projektnim rizicima autori će sprovoditi odgovarajuća unapređenja i usklađivanja pojedinih poglavlja u knjizi.

Srpski menadžment centar
Kombinujući višegodišnje stručno iskustvo i znanje sa specifičnim potrebama klijenata, SMC pruža podršku u oblasti:
 • Menadžment consulting-a,
 • Planiranja i realizacije strategije poslovanja,
 • Projektnog menadžmenta,
 • Menadžmenta javne uprave,
 • Unapredjenja ljudskih resursa.
 • Implementacije gotovih softverskih rešenja.
Projektni menadžment
SMC pruža podršku u profesionalnom upravljanju projektima i unapređenju organizacionog projektnog menadžmenta:
 • Izrada metodologija i metodoloških priručnika za upravljanje projektima
 • Vođenje, monitoring i kontrola projekata
 • Multi-projektno upravljanje
 • Primena modela zrelosti i najboljih praksi
 • Redizajniranje organizacionih elemenata
 • Uvođenje Jedinice za upravljanje projektima (PMO)
SMC
 
Centar Microsoft
 
Ostanite u kontaktu sa nama
Georg Christoph Lichtenberg "Ja ne mogu da kažem da li će stvari krenuti na bolje, ukoliko se promene. Ono što mogu da kažem je da moraju da se menjaju ukoliko želimo da budu bolje!"
Georg Christoph Lichtenberg
Nemački fizičar
Srpski menadžment centar-SMC

Copyright Srpski menadžment centar 2010-2018 ©. All rights reserved.                                                  Powered by IDMS

Srpski menadžment centar

×