Publikacije

Upravljanje projektnim rizicima

Dejan Petrović, Petar Jovanović, Radoslav Raković: Upravljanje projektnim rizicima, Udruženje za upravljanje projektima Srbije, Beograd, ISBN 978-86-86385-06-2, 2010, 239 strana


Knjiga Upravljanje projektnim rizicima razmatra savremeni pristup upravljanju različitim rizicima koju mogu postojati u realizaciji projekta. Svaki projekat ima određene rizike koji mogu negativno ali i pozitivno delovati na projekat. Ova činjenica dovela je do prihvatanja činjenice da je upravljanje rizicima bitan element uspešnog upravljanja projektima.

Upravljanje projektnim rizicima ima za cilj da identifikuje i analizira rizike projekta pre njihove pojave i obezbedi akcioni plan za delovanje tokom projekta. Ovo podrazumeva razmatranje rizičnih događaja koji mogu da se dese i zbog toga se opisuju kroz verovatnoću događaja i kroz njihov uticaj na projektne ciljeve.

Cilj knjige je da osobama koje se bave upravljanjem projektom prikaže i objasni proces upravljanja rizicima i obezbedi znanje koje mogu primenjivati u upravljanju projektnim rizicima. Knjiga je namenjena osobama koje učestvuju ili će učestvovati u upravljanju realizacijom projekata kao što su projektni menadžeri, članovi projektnog tima, osoblje koje direktno radi ili pomaže u realizaciji projekta, ali i svim ostalim zainteresovanim stranama (stejkholderima) koji se mogu naći na jednom projektu.

U knjizi je objašnjen koncept upravljanja projektnim rizicima, kao i procesi, aktivnosti, metode i tehnike koji se koriste u upravljanju projektnim rizicima. Ovo je prvo izdanje knjige Upravljanje projektnim rizicima. U skladu sa daljim razvojem koncepta projektnog menadžmenta i upravljanja projektnim rizicima autori će sprovoditi odgovarajuća unapređenja i usklađivanja pojedinih poglavlja u knjizi.

Srpski menadžment centar
Kombinujući višegodišnje stručno iskustvo i znanje sa specifičnim potrebama klijenata, SMC pruža podršku u oblasti:
 • Menadžment consulting-a,
 • Planiranja i realizacije strategije poslovanja,
 • Projektnog menadžmenta,
 • Menadžmenta javne uprave,
 • Unapredjenja ljudskih resursa.
 • Implementacije gotovih softverskih rešenja.
Projektni menadžment
SMC pruža podršku u profesionalnom upravljanju projektima i unapređenju organizacionog projektnog menadžmenta:
 • Izrada metodologija i metodoloških priručnika za upravljanje projektima
 • Vođenje, monitoring i kontrola projekata
 • Multi-projektno upravljanje
 • Primena modela zrelosti i najboljih praksi
 • Redizajniranje organizacionih elemenata
 • Uvođenje Jedinice za upravljanje projektima (PMO)
SMC
 
Centar Microsoft
 
Ostanite u kontaktu sa nama
Peter Ferdinand Drucker "Najbolja struktura ne garantuje najbolje rezultate i učinak, dok pogrešno postavljena struktura garantuje neuspeh"
Peter Ferdinand Drucker
Menadžment konsultant i edukator
Srpski menadžment centar-SMC

Copyright Srpski menadžment centar 2010-2018 ©. All rights reserved.                                                  Powered by IDMS

Srpski menadžment centar

×